Westernpaard in training

 

IMG 0014WERKWIJZE

U brengt uw paard bij Naturologic en hij of zij leert de vaardigheden die nodig zijn voor rijden, omgang of wedstrijden. Afhankelijk van uw wensen.

Dezelfde Holistic Horsemanship zoals die bij de lessen gebruikt word, komt uiteraard ook terug bij de in-house training. Bij het rijden wordt als basis de traditionele Westernstyle gebruikt, met als aanvulling verschillende Natural horsemanship methodes. Deze basis is geschikt voor een zeer grote variatie aan doeleinden.

Verder wordt de werkwijze uitgebreid met Natuurgeneeskunde en de visie die daarbij hoort. Hier hoort bijvoorbeeld bij dat er veel rekening gehouden wordt met het karakter van het paard en o.a hoe snel deze door de training heen kan. Als er bij de training fysieke klachten omhoog komen, kunnen deze in overleg direct met Natuurgeneeskunde verbeterd worden.

In de training wordt veel aandacht besteed aan algemene omgang, aan de hand lopen, stilstaan bij opzadelen etc. Hierdoor wordt het algemene welzijn voor zowel paard als ruiter verhoogd in het eindresultaat.

 

STALLING EN TRAININGSDUUR

De trainingspaarden worden gehouden in een éénpersoons buitenstal met bijbehorende paddock. Er wordt zeer veel aandacht besteedt aan optimale en hoge kwaliteit verzorging voor het paard. Denk hierbij aan hoge kwaliteit ruwvoer en voldoende buitengang. Wij gaan er namelijk vanauit dat wanneer de huisvesting optimaal is en het paard lekker in zijn vel zit, hij of zij dan pas goed aan het werk kan. U bent van harte welkom om eerst de accomodatie te komen bekijken alvorens uw paard in training te zetten.

Trainingen worden vooraf per maand betaald. Hoe lang een paard in training moet blijven hangt vooral af van het paard en de doelstellingen van de eigenaar. Naturologic heeft zeer veel ervaring met het beleren van het jonge westernpaard. Voor volledig "groene" paarden is er meestal minimaal 3 maanden nodig. Ook voor reeds bereden paarden geldt dat er vaak meerdere maanden nodig zijn. Te snel door de training heen gaan is simpelweg niet wenselijk voor het welzijn en resultaat.

 De hoefverzorging kan ook door Naturologic gedaan worden. Heeft u liever u eigen hoefsmid? Dan kan dat natuurlijk ook.

 

whatsapp image 2022 09 10 at 14.19.25

Voor het trainen is er de beschikking over een 30 x 50 binnenbak met reiningbodem. Daarnaast is er een roundpenn, stapmolen en voldoende andere fasciliteiten voor optimale performance.paddocks medium

Cookies

Naturologic gebruikt Cookies, voor het verbeteren van de dienstverlening. Dank!