Vragen

 

100 3727
Er is op deze website veel informatie beschikbaar over Natuurgeneeskunde.

Hieronder vindt u, ter aanvulling, nog een aantal veelgestelde vragen.

Heeft u desondanks toch nog vragen?

We moedigen u aan om contact op te nemen en deze vraag direct te stellen.

 
Wanneer kiezen voor Natuurgeneeskunde...?
Als het om een klacht gaat die al langer loopt of meer een "slepend" verloop heeft. Of een klacht die wel acuut opkomt maar niet levensbedreigend is, met weinig tot geen pijn, kunt u beter eerst Natuurgeneeskunde raadplegen. Ook bij chronische, lastig te verklaren, “vage” klachten. Of bij problemen die te maken hebben met gedrag.
Wanneer naar een Dierenarts...?
Als uw dier zeer acute of levensbedreigende klachten vertoont of veel pijn heeft moet u direct een dierenarts raadplegen. Verder voor operaties, inentingen en specifieke onderzoeken zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek.
Twijfelt u? U kunt altijd vrijblijvend bellen voor advies. Naturologic stelt de belangen van het dier altijd voorop en is getraind om in te schatten of de situatie door ons of door een dierenarts dient te worden opgepakt. Bij enige twijfel zullen wij altijd naar een Dierenarts doorverwijzen.
Wat zijn dan de belangrijkste verschillen tussen regulier of natuurgeneeskunde...?
Reguliere geneeskunde is goed in acute situaties, bepaalde diagnostiek en het onderdrukken van levensbedreigende klachten, maar reguliere zorg heeft ook nadelen. Door onze maatschappij worden bijwerkingen en gevolgen van synthetische middelen en behandelingen gebagatelliseerd. Ook is er bij een dierenarts altijd aanzienlijk minder tijd per geval.
Natuurgeneeskunde heeft veel minder bijwerkingen en nadelige gevolgen van de therapieën. Bij een natuurlijke aanpak gaat het om het “oplossen” van het hele scala aan oorzaken en is “completer”. Natuurgeneeskunde is goed in “systemische” klachten. Nadeel daarvan is dat Natuurgeneeskunde veel minder goed acute “mechanische” mankementen kan aanpakken en meer tijd nodig heeft.
Wat zijn de voordelen van het advies van een Natuurgeneeskundige ten opzichte van "zelfmedicatie"...?
Zelfmedicatie kan in sommige gevallen best een goede optie zijn. Zo doet u ook ervaring op. Echter een Natuurgeneeskundige heeft zich jaren verdiept in de theorie en middelen. Hoewel er veel “natuurlijke”middelen op de markt zijn heeft u weinig beschikking tot de systematiek voor het uitzoeken van een middel of therapie.
De kracht van Natuurgeneeskunde zit niet alleen in de natuurlijke middelen maar eerder in het accuraat analyseren van een geval. Daarom komt het vaak voor dat er hele andere middelen worden ingezet dan die in eerste instantie geïndiceerd zijn en zijn er dus verschillen per persoon. Het advies van een Natuurgeneeskundige is dus accurater en heeft daarom over het algemeen beter resultaat.
Direct met mijn paard kiezen voor Natuurgeneeskunde...?
In sommige gevallen dient de Natuurgeneeskundige eerst de effecten van een reguliere behandeling "weg te werken" alvorens er gericht advies gegeven kan worden. Onderdrukking van klachten die eigenlijk niet zo ernstig zijn hebben vaak meer gevolgen dan het "oplossen"van die klachten. Daarom kan het soms beter zijn direct voor de Natuurgeneeskundige aanpak te kiezen.
Is Natuurgeneeskunde duurder dan regulier advies...?
Over het algemeen is Natuurgeneeskunde goedkoper dan een volledige behandeling bij een dierenarts. Het hangt er natuurlijk erg vanaf om wat voor soort geval het gaat.
De kosten voor Natuurgeneeskunde zitten wel op een ander traject dan bij reguliere zorg. Dit omdat de meeste tijd zit in het analyseren in het begin consult. De middelen zijn relatief goedkoop dus de kosten nadien zijn meestal minder.
Hebt u even een middeltje voor...?

 

Meestal is het antwoord hierop; nee. Dit omdat, zoals u bij de theorie pagina over Natuurgeneeskunde kunt lezen, er altijd een “compleet” beeld van uw dier nodig is om tot een specifiek advies te komen. Dat is immers de kracht van Natuurgeneeskunde.
Ook zijn natuurlijke middelen op zichzelf staand minder effectief dan in een “compleet” plan die verscheidene therapieën combineert. Een exact vergelijkbare klacht kan bij het ene dier een volledig ander advies opleveren dan bij het andere dier.
Cookies

Naturologic gebruikt Cookies, voor het verbeteren van de dienstverlening. Dank!