Vragen

 

100 3727
Er is op deze website veel informatie beschikbaar.

Hieronder vindt u, ter aanvulling, nog een aantal veelgestelde vragen.

Heeft u desondanks toch nog vragen?

We moedigen u aan om contact op te nemen en deze vraag direct te stellen.

 
Wanneer kiezen voor onze diensten?
Als het om een klacht gaat die al langer loopt of meer een "slepend" verloop heeft. Of een klacht die wel acuut opkomt maar niet levensbedreigend is, met weinig tot geen pijn, kunt u het waarschijnlijk goed oplossen met onze therapiëen en advies. Ook bij chronische, lastig te verklaren, “vage” klachten. Of bij problemen die te maken hebben met gedrag of een duidelijk bewegingsprobleem.
Wanneer naar een Dierenarts...?
Als uw dier zeer acute of levensbedreigende klachten vertoont of veel pijn heeft moet u direct een dierenarts raadplegen. Verder voor operaties, inentingen en specifieke onderzoeken zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek. Naturologic werkt als paraveterinair vanuit zogenaamd auspiciën van een dierenarts. Als u vooraf advies van een dierarts heeft gehad, is dat ideaal. 
Twijfelt u? U kunt altijd vrijblijvend bellen voor advies. Naturologic stelt de belangen van het dier altijd voorop en is getraind om in te schatten of de situatie door ons of door een dierenarts dient te worden opgepakt. Bij enige twijfel zullen wij altijd naar een dierenarts doorverwijzen. 
Wat zijn dan de belangrijkste verschillen tussen regulier of holistische therapie?
Reguliere geneeskunde is goed in acute situaties, bepaalde diagnostiek en het onderdrukken van levensbedreigende klachten, maar reguliere zorg heeft ook nadelen. Door onze maatschappij worden bijwerkingen en gevolgen van synthetische middelen en behandelingen echter vaak gebagatelliseerd. Ook is er bij een dierenarts altijd aanzienlijk minder tijd per geval.
Natuurlijke tharpie heeft veel minder bijwerkingen en nadelige gevolgen van de therapieën. Bij een natuurlijke aanpak gaat het om het “oplossen” van het hele scala aan oorzaken en is “completer”. H is Holisme is goed in “systemische” klachten. Nadeel daarvan is dat daarbij veel minder goed acute mankementen aangepakt kunnen worden en meer tijd nodig heeft.
Wat zijn de voordelen van het advies van een advies van Naturologic ten opzichte van "zelfmedicatie"...?
Zelfmedicatie kan in sommige gevallen best een goede optie zijn. Zo doet u ook ervaring op. Echter de therapeut van Naturologic heeft zich jaren verdiept midels opleidingen in de theorie en middelen. Hoewel er veel “natuurlijke”middelen op de markt zijn heeft u weinig beschikking tot de systematiek voor het uitzoeken van een middel of therapie.
De kracht van holisme zit niet alleen in de natuurlijke middelen maar eerder in het accuraat analyseren van een geval. Daarom komt het vaak voor dat er hele andere middelen worden ingezet dan die in eerste instantie geïndiceerd zijn en zijn er dus verschillen per persoon. Het advies van Naturologic is dus accurater en heeft daarom over het algemeen beter resultaat.
Direct met mijn paard kiezen voor een consult bij Naturologic?
Bij niet levensbedreigende situaties of algemene adviesproblemen of als er bijvoorbeeld een relatief simpel bewegingsprobleem is, kunt u direct bij Naturologic terrecht.
Is een consult bij Naturologic duurder dan regulier advies...?
Over het algemeen is het advies goedkoper dan een volledige behandeling bij een dierenarts. Het hangt er natuurlijk erg vanaf om wat voor soort geval het gaat.
De meeste kosten komen vaak bij het eerste consult. Dit omdat de meeste tijd zit in het analyseren in het begin consult. De middelen zijn relatief goedkoop dus de kosten nadien zijn meestal minder.
Hebt u even een middeltje voor...?

 

Meestal is het antwoord hierop; nee. Dit omdat bij een holistische methode, er het liefst een zo “compleet” mogelijk beeld van uw paard nodig is om tot een specifiek advies te komen. Dat is immers de kracht.
Ook zijn natuurlijke middelen op zichzelf staand minder effectief dan in een “compleet” plan die verscheidene therapieën combineert. Een exact vergelijkbare klacht kan bij het ene paard een volledig ander advies opleveren dan bij het andere dier. Natuurlijk zijn er uitzonderingen bij simpele gevallen. Vragen mag altijd!
Cookies

Naturologic gebruikt Cookies, voor het verbeteren van de dienstverlening. Dank!