LES IN GRONDWERK EN OMGANG

SAM 2112 Medium

Grondwerk

Met grondwerk gebruiken we technieken die alle omgang, dagelijkse handelingen en het contact met het paard verbeteren. Doordat het contact met het paard verbetert heeft dit ook zijn uitwerking onder het zadel en in alle andere dingen die u met uw paard onderneemt. 

Waarom Grondwerk?

Zelfs bij zeer gevorderde ruiters kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er moeilijkheden zijn met het uit de box halen of het opzadelen van het paard. Soms laten paarden zich moeilijk uit het land halen. Dit soort zaken kunnen sterk verbeterd worden met grondwerk. Het vergroot de samenwerking met uw paard.

De oefeningen kunnen ook de behendigheid en het zelfvertrouwen van uw paard vergroten. Doordat het paard meer lichaamsbewustzijn ontwikkeld krijgt het ook steeds meer zelfvertrouwen.

 

WERKWIJZE

De basis begint meestal met een vorm van "los longeren". Er wordt eerst een demonstratie gegeven ter uitleg en daarna gaat u direct zelf aan de slag. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het "lezen" van het paard. Wat voor signalen geeft hij of zij? En hoe reageer je daarop?

De technieken maken vooral gebruik van de natuurlijke gedragingen en lichaamstaal van paarden. Meestal zijn er maar een aantal lessen nodig en kunt u er zelf mee verder en het ook op andere paarden toe passen.

LOCATIE

De locatie waar u de les wilt volgen zal een een geschikte plek nodig hebben om het grondwerk te doen. Bij voorkeur is dit een "longeervolte" of zogenaamde "roundpen". Natuurlijk bent u ook bij Naturologic welkom. 
Het is ook mogelijk een normale rijbaan voor grondwerk te gebruiken, al dan niet afgezet. Soms worden er ook specifieke gevallen op de zadelplek of in de weide geoefend.

De les duurt 50 minuten. U moet zelf een paard ter beschikking hebben.

vlcsnap 2022 09 27 12h19m35s718

Cookies

Naturologic gebruikt Cookies, voor het verbeteren van de dienstverlening. Dank!