Beschrijving diverse therapieën

flesjes

Hier vindt u een beknopte beschrijving van een aantal van de therapieën die er ingezet worden bij Naturologic.

Bij een holistische werkwijze wordt er meestal gekozen voor een "totaal pakket" 

Vaak is er dus sprake van een combinatie van onderstaande therapieën tegelijk in een behandeladvies. 

Therapieën

Sportmassage en bewegingstherapie
 
106493781_3270121096364719_7606868307296398885_n.jpgNaturologic gebruikt thechnieken uit verschillende methode voor het verbeteren van beweging: Triggerpoint techniek, algehele massage (incl lymfe), technieken uit de osteopathie en manuele therapie.

Massagetherapie kan om verschillende redenen toegepast worden. Bijvoorbeeld wanneer uw dier een bewegingsprobleem heeft. Er wordt dan een behandeling bepaald om specifieke spieren te masseren waardoor bewegingen weer hersteld kunnen worden. Ook bij ernstige scheefheden en afwijkingen in beweging kan Naturologic daar bij helpen.
Massage kan spieren en omliggende weefsels verbeterde doorbloeding geven en stimuleren om beter te gaan functioneren.

Massage kan toegepast worden wanneer de spieren van uw dier stijf of beschadigd zijn als gevolg van een ongeluk, ouderdom of ziekte. Maar ook bij sportpaarden, om de training gemakkelijker te maken, of bij wedstrijden als warming – up en/of cooling down.


Homeopathie

Homeopathie is behoorlijk bekend en een zeer bruikbare therapie voor dieren. Soms verward met fytotherapie of andere "natuurproducten" vanwege de registratie van middelen.
Homeopathie werkt volgens het “similia principe”; het gelijke met het gelijke bestrijden.
Er zijn vele verschillende middelen, welke bijvoorbeeld worden gemaakt van plantaardig stoffen of mineralen.
Door middel van een uitgebreid proces wordt die stof gepotentieerd en krijgt het een specifieke trillingsfrequentie.
Het uitgangspunt is dat een stof die een dier ziek maakt, gepotentieerd een dier weer beter kan maken.

 
Fythotherapie

Fytotherapie, de kruidenleer, wordt door middel van plantaardige middelen (fytotherapeutica) al eeuwen ingezet.Veel van de reguliere geneesmiddelen die we vandaag de dag kennen, hebben een plantaardige oorsprong.De middelen worden onder andere toegediend als tinctuur, thee of gewoon de plant zelf.Het blijkt dat plantaardige stoffen een betere overeenkomst hebben met andere stoffen die al in het lichaam aanwezig zijn en daardoor beter werken.Ook door de gehele plant te gebruiken, verschillenden stoffen aanvullend op elkaar werken i.p.v een enkele stof eruit te selecteren en toe te dienen.

Aromatherapie

Aromatherapie is een therapie gebaseerd op het gebruik van etherische of essentiële oliën.
Etherische oliën zijn bepaalde stoffen uit een plant die vaak de specifieke lekkere geur aan een plant geven.
Deze stoffen worden bijvoorbeeld onttrokken aan de bast, bloemen of zaden van een plant en door middel van distillatie geconcentreerd.
Aromatherapie word vaak toegepast in combinatie met massage, als zalf of door inhalatie en is zeer bruikbaar bij bijvoorbeeld spier-, gewrichts-, stress – en huidklachten.
Dieren hebben een zeer sterk reukvermogen en reageren daarom zeer goed op aromatherapie. >

Voedingsadvies

plus force 10kg officeDe meeste mensen weten dat voeding heel belangrijk is om een dier in goede conditie te houden.
Er zijn vele diervoeders op de markt en deze zijn allemaal verschillend. Daarom kan het uitzoeken van een goed voer voor een dier best lastig zijn.
De grondstoffen voor een diervoeder zijn erg belangrijk voor de kwaliteit ervan (zijn deze bijvoorbeeld van biologische oorsprong?) Ook de samenstelling heeft natuurlijk veel invloed.
Voor elk dier kan het verschillend zijn welk voer het beste is. Bij voedingsadvies maken we een zogenaamde voedingsanalyse, specifiek voor een dier en proberen dan te bepalen welk voer het beste is. Acupressuur >Acupresuur maakt gebruik van zogenaamde "energiestromen" in het lichaam (meridianen).
De handelingen op het lichaam lijken op een soort massage en vaak wordt het daar ook mee gecombineerd. Er worden specifieke punten bewerkt om de energiebanen te beïnvloeden
Er kunnen fysieke klachten mee verbeterd worden door de "energie banen" in het lichaam weer vrij te maken en beter te laten stromen.
Er wordt gebruik gemaakt van de chinese filosofie om fysieke klachten te "classificeren"

Gedragsadvies

In de Holistische methode is ook het mentale welzijn van het dier een belangrijk aspect en daarom ook de link naar gedrag.
De omgang tussen mens en dier is natuurlijk een belangrijke factor voor het welzijn van zowel eigenaar als dier.
Een dier heeft u natuurlijk ook omdat u het leuk vindt.
Er kunnen daarom trainings-technieken en omgangs – aanpassingen geadviseerd worden om een minder wenselijke situatie te verbeteren.
Ook voor specifiek "probleem gedrag" kan er in combinatie met natuurgeneeskunde wellicht een oplossing met training zijn voor zowel paarden, honden als andere dieren. Zie hiervoor ook de Horsemanship pagina.

Disclaimer

Omdat we graag duidelijk zijn over wat we wel en niet kunnen, en zijn:
De therapieën zijn vaak geen vervanging voor erkende medische zorg van een dierenarts. We spreken dan ook van een uitgebreid gezondheidsadvies. Bij een ernstige medische situatie of levensbedreigende situatie raadpleegd u een dierenarts. Bij twijfel verwijst Naturologic u door.
De therapeuten bij Naturologic zijn paraveterinair en geen dierenarts. Uitvoering van het advies dient dan ook in overleg en onder toezicht van een dierenarts te geschieden. De cliënt dient zelf zorg te dragen voor overleg, contact en toezicht van een bevoegd dierenarts.
Meer weten? Zie de algemene voorwaarden of neem contact op.

 algemene voorwaarden

Cookies

Naturologic gebruikt Cookies, voor het verbeteren van de dienstverlening. Dank!