Western rijles

cut drha show 511x600 204x240

THEORIE

Western privéles bij u aan de stal of bij Naturologic. De theorie die hierbij gegeven wordt heeft zijn oorsprong in het traditionele westernrijden. Een basis die geschikt is voor elke soort onderdeel; Reining, Pleasure, Trail en Horsemanship.

De rijtechnieken worden aangevuld met verschillende Natural Horsemanship methodes. Natural horsemanship laat ons de tradities, moderner en vriendelijker toepassen.

Vervolgens voegen we hier de "holistische visie" aan toe, dit houdt in dat het "totaalplaatje" wordt bekeken. Bijvoorbeeld, wat voor karakter heeft het paard? En hoe zit dat bij de eigenaar?

Ook nog aangevuld met medische kennis die in huis is van bijvoorbeeld anatomie van het paard. Hoe is de fysieke conditie van het paard tijdens de les ? En bij de ruiter?

 

AANVULLING

Soms kan het heilzaam zijn om een korte massage voor het paard voorafgaand aan de les te doen. Dit kan rijprestaties verbeteren of pijnlijke plekken die verzet veroorzaken oplossen. Naturologic kan deze service in combinatie met rijles leveren. Zo wordt er een zo totaal mogelijke dienst geleverd.

Er wordt natuurlijk ook "gewoon gereden", uiteindelijk moet er vooral plezier in het rijden zijn voor zowel paard als ruiter. De extra aanvullingen maken dit snel mogelijk.

WERKWIJZE EN DOELSTELLINGEN

Voor de lessen dient u zelf een paard beschikbaar te hebben en de locatie waar u de les wilt volgen zal uiteraard een geschikte rijbaan nodig hebben. U bent voor rijles natuurlijk ook welkom bij de stal-locatie van Naturologic.
De lessen duren 50 minuten. Een paar minuten uitloop is niet erg. De lessen worden meestal per keer maar kunnen ook op een vaste dag afgesproken worden.De lessen zijn geschikt voor recreatieve of wedstrijd doeleinden en voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.
Cookies

Naturologic gebruikt Cookies, voor het verbeteren van de dienstverlening. Dank!