Overige training/diensten

Naturologic biedt ook nog een aantal andere 'op maat' diensten aan voor de paardensport. Hieronder staan er enkele beschreven. Heeft u een andere meer specifieke wens, dan kunt u altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

TRAILER TRAINING EN MOEILIJK GEDRAG

trailertraining

U kunt bij Naturologic ook terecht voor training van een aantal zaken die soms wat moeilijker op te lossen zijn. Bijvoorbeeld moeilijkheden met trailer laden. Of een paard dat niet wil/kan vaststaan of ergens heel bang van geworden is.

Het welzijn van het paard staat voorop en samen met u wordt er verbetering of een oplossing gezocht. Ook deze trainingen worden gedaan met Holistic horsemanship als methode. Naturologic heeft zeer veel ervaring met het oplossen of kunnen omgaan met ' bijzondere' gedragingen van paarden.

De geschiedenis voorafgaand aan het gedrag wordt mee genomen in de werkwijze. Hiervoor wordt er in sommige gevallen een vragengesprek met u gehouden.

Vooral met traumatische ervaringen kunnen er met behulp van Natuurgeneeskunde zeer goede resultaten behaalt worden.

 

 

ADVIES VERKOOP OF AANKOOP WESTERNPAARD

OP ZOEK?

Bent u op zoek naar een Westernpaard? Misschien heeft u er al een op het oog maar wilt u graag dat er met een professionele blik naar gekeken wordt? Het zou ook kunnen dat u een goed en betrouwbaar nieuw tehuis zoekt voor een van u paarden. Wellicht dat het netwerk van Naturologic u kan helpen.

phoca thumb l pict0080

Verkoop

Als u een paard wilt verkopen bent u waarschijnlijk in eerste instantie op zoek naar een plek die u waardig acht voor uw paard. U verkoopt niet aan de eerste de beste.

Wellicht kan het netwerk van Naturologic hierbij uitkomst bieden. Daar er altijd een zeer persoonlijke band met de klanten is, kan er goed ingeschat worden of een nieuwe eigenaar geschikt is. Ook hierbij wordt gelet op typologie en karakterstructuren bij mens en paard.

Het is mogelijk om een paard tijdelijk te trainen ten behoeve van verkoop. Vaak is een paard aantrekkelijker om te kopen als die op dat moment bereden kan worden. Dit kan afhankelijk van de afstand ook op uw locatie en bijvoorbeeld voor een kortere periode, tot aan de verkoop.

phoca thumb l p en l knielen 2

Aankoop

Naturologic kan met u meegaan bij het bekijken van een eventueel aan te kopen paard. Er wordt gekeken de algemene gezondheid maar ook naar potentie omtrent eventuele doelstellingen die u voor het paard in gedachten heeft. 

Doordat er kennis in huis is van typologie en karakterstructuren van paarden (en daarom deels van de mensen die erbij horen) wordt er ook gekeken naar de zogenaamde "match" tussen de nieuwe eigenaar en het paard. Hoewel u natuurlijk zelf bepaald of de "klik" er is, kunt u hierdoor wel extra inzicht verkrijgen.

Bij het het bezichtigen wordt ook een kort klinische onderzoek van het paard gedaan om de gezondheid te checken. Hoewel hier geen (verzekerings-) rechten aan ontleend kunnen worden, is het wel een belangrijke indicatie voor gezondheid in de beslissing tot aankoop. Ook kan er advies verleend worden over de handelswijze en het eventueel bemiddelen over de prijs.